Telia laajakaista

Telian laajakaistatarjonta on selkeä tuotepaketti josta löytyy jokaiselle sopiva paketti. Aiemmin Soneran laajakaistan ja Soneran mobiililaajakaistan alla olleet tuotteet ovat nyt kokonaan siirtyneet Telian alle. Telia osti Soneran vuosia sitten ja on viime aikoina vaihtanut kaikki tuotenimet Telian nimiin. Telian kiinteät laajakaistat on jaettu viiteen eri tekniikkaan.

 

 1. Hybridilaajakaista
 • Uutuusliittymä, jossa yhdistyvät kiinteä laajakaista ja mobiililaajakaista yhdeksi vakaaksi ja nopeaksi kodin laajakaistaksi.

 

 1. Valokuituyhteys
 • Valokuitunetti on ainoa vaihtoehto, jos tarvitset nopeimman netin. Vakaa ja pätkimätön netti monelle laitteelle.

 

 1. Kaapelinetti
 • Näinä päivinä ehkä hieman vanhanaikainen liittymätyyppi. Netti tulee suoraan antennijohdosta kaapeli-TV-verkosta.

 

 1. Telia Mobiililaajakaista
 • Langaton netti joka toimii Telian 4G-tekniikan avulla. Nopeus riippuvainen Telian 4g -kuuluvuudesta.

 

 1. Taloyhtiön netti
 • Jos taloyhtiö on tehnyt sopimuksen Telian kanssa, voit saada nettiliittymän ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

Telian laajakaistaliittymät

Telialla on tarjolla viisi laajakaistapakettia. Jokaisen paketin saa käyttöön yllä mainituille tekniikoille. Telian laajakaistapaketit:

 • Yhteys kotiin S – 10 mbit/s
 • Yhteys kotiin M – 50 mbit/s
 • Yhteys kotiin L – 100 mbit/s
 • Yhteys kotiin XL – 200 mbit/s
 • Yhteys kotiin XXL – 1000 mbit/s


Kaikkia paketteja ei saa tilattua jokaiseen kotiin, koska kaikilla ei ole esim. valokuituliittymää. Saa asian kätevästi tarkistettua Telian sivuilta. Syötä vain postinumerosi, katuositteesi ja rappu sekä asunto. Saat tämän jälkeen eteesi kaikki mahdolliset paketit. Omaan asuntooni Telia ehdotti ensin 100 mbit/s määräaikaista Telia Tv-pakettia, joka maksaisi 29,90€ kuussa. Jos otan liittymän ilman määräaikaa, olisi hinta 10€ kuukaudessa. Määräaikaiseen pakettiin kuului toki Liigapassi, mutta määräaikainen sopimus on 24 kuukauden pituinen.

Telian mobiililaajakaistat

Telian mobiililaajakaista on hyvä vaihtoehto jos asuinpakallasi Telian kuuluvuus on tarpeeksi hyvä. Tuon saat tarkistettua kätevästi Cellmapper-palvelussa. Telian mobiililaajakaistaa varten tarvitset mokkulan, jonka voit kytkeä tietokoneeseesi.

Telian mobiililaajakaistaperheeseen kuuluu kolme tuotetta. Rajaton 450M, Rajaton Lite 100M ja Rajaton Lite 0,2M. Telialla ei ole ihan yhtä monta pakettia kuin Elisalla, mutta vaihtoehtoja riittää. Telialla ei ole vielä 5g-liittymiä tarjolla, mutta näiden pitäisi markkinoille vielä vuoden 2019 aikana.

Telian laajakaistaliittymät

Telian laajakaista lyhyesti

Kannattaa tarkistaa saatko Telian kiinteän laajakaistan kotiin ennen kuin tilaat mobiililaajakaistan. Jos sinun on pakko tilata mobiililaajakaista, tarkista ensin onko lähelläsi Telian mastoa.

Telian mobiililaajakaistat